Я 1950р.н.. і ще з університетських років досліджую людину та суспільство.
Тому й давно помітив, що всі радянські діячі цілком щиро вважають решту населення дурнішою від себе.
Цю естафету верховного самодурства від СРСР з великою радістю успадкували і укрполітики. Вони теж своїм освітнім ідеалом мають лєнінську кухарку. Однак при цьому, повторюю, дуже щиро переконані, що всі решта розуміються на життєвих та суспільних проблемах незмірно гірше від них.
Тому й логіка наших політиків приблизно така: "Що ж вже зробиш, коли навколо одні телепні, підлабузники й махінатори. Треба одному мені думати за всіх. І, звісно, самому обдумувати ВСІ питання та проблеми, і самому ж по кожному з них приймати рішення. Та ще й ПОТІМ ці рішення пояснювати (ба, навіть розжовувати) підлеглим та решті населення".
Ось так і виходить, що ВСІ управлінські рішення радянські керівники приймають фактично ОДНООСІБНО, та ще й на основі абсолютно непрофесійних знань.
То вже одна ця радянська стратегія прийняття управлінських рішень гарантує повсюдну і повсякчасну провальність. Що й закономірно маємо. Недаремно ж за роки незалежності українці не змогли досягти ЖОДНОГО КОЛЕКТИВНОГО УСПІХУ.
Сумно, але і О.Рябоконь під час виборчої кампанії діяв ТОЧНІСІНЬКО ТАК ЖЕ. Та й зараз він ВПЕВНЕНИЙ, ЩО ТАК І ТРЕБА.
Вся мудрість, мовляв, розподіленва строго по вертикалі: у столиці - мудрі, в області - розумні, в районі - хитрі, а в селах - дурні й невдахи. А от відносно геніальності - то в Україні її не може бути за визначенням, вся за кордоном. Там її й шукати, як кому закортить.
То в чому ж тоді НОВИЗНА О.Рябоконя?!
Адже коли діяти в рамках розуміння попереднього, методами попередніми, то і наслідки будуть попередніми. І навіть гіршими.
Сподіваюся, зараз О.Рябоконь дещо охолов від виборчої засліпленості власним "Я". І з нього корона не спаде, якщо він припустить, що і "маленькі укри", навіть без єфрейторських личок, спроможні створювати науково-технічну новизну. В т.ч. і стосовно суспільної проблематики.
Тож я пропоную обговорити варіант: "О.Рябоконь - лідер громадян, НЕ ДУРНІШИХ від нього".
Повірте, для радянського мислення це новизна велика. Але нормалізувати своє життя можемо лише цим шляхом.
Дмитро Клець, фахівець із суспільних та світоглядних проблем.
Ось так і виходить, що ВСІ РІШЕНН